На 12 април е роден българският лекар, д-р Веселин Колчаков!

Д-р Веселин Колчаков е лекар, специалист по гастроентерология със специфични интереси в областта на хепатологията и онкологията, както и в областта на клиничното хранене.

Веселин Колчаков е роден на 12 април 1968 г. в София, в лекарска фамилия. През 1994 г. завършва медицина в Медицински университет, София.

Член е на Българско Дружество по Гастроентерология, Хепатология, както и на Европейското дружество по ентерално и парентерално хранене (European Society of Enteral and Parenteral Nutrition).

Д-р Колчаков практикува в университетската болница „Св. Иван Рилски“, Клиника по Гастроентерология.

loading...

От август 2011 г. д-р Веселин Колчаков е основател и управител на Хоспис „Голямата къща“. Хосписът е място не само за пациенти в краен стадий на своето заболяване, но и за такива, които се възстановяват след тежки операции, травми, инсулт, инфаркт и т.н.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!