На днешния ден е роден актьорът Пламен Манасиев!

Пламен Манасиев е български актьор.

Пламен Тодоров Манасиев е роден на 12 април 1964 г. в Бургас. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кр. Сарафов” през 1990 г при проф. Николай Люцканов и постъпва в трупата на Театър „София”.

Сред някои от ролите му са тези на Орир в „Училище за шутове“ от М. Гилдерод, различни персонажи в „Ноев ковчег“ от Йордан Радичков, Дьони в „Развратникът“ от Е. Е. Шмит, Лазар в „Любовни булеварди“ от Ст. Цанев, Жулиен Портал в „Хотел между тоя и оня свят“ от Е. Е. Шмит, Омуртаг в „Конят на Александър Велики“ от Ст. Цанев, Джонатан в „Арсеник и стари дантели“ от Дж. Кесърлинг, Гремио в „Укротяване на опърничавата“ от Шекспир и други. Играл е още и в мюзикъла „Хелоу, Доли“ в драматичен театър „Стефан Македоснки“ и в „Бурята“ от Уилям Шекспир в Народен театър „Иван Вазов“.

През 1999 г. участва в копродукцията Изток – Запад в ролята на 2-ри офицер, през 2010 г. участва в сериала „Стъклен дом“, а от 2011 г. в „Под прикритие“. Участва и във филма „Вила Роза“ през 2013 г.

loading...

Пламен Манасиев се занимава активно с озвучаване на реклами, филми и сериали от 1992 г. Първият сериал, за който дава гласа си, е „Манкузо, ФБР“ за БНТ.

По-известни сериали, в които участва, са „Салон Тропическа прическа“, „Шеметен град“ (дублаж на bTV), „Сексът и градът“, „4400“, „Декстър“, „Рокфелер плаза 30“ и „Пасифик“.

Той е гласът на шоуто „Елит“ по БНТ 1 и на готвача Джейми Оливър в дублажа на предаванията му по 24 kitchen.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!