На днешната дата е родена българската журналистка Ива Николова!

Ива Николова е българска поетеса, журналист, публицист, преводач. Преводач от руски език. Членува в Съюза на българските писатели и Съюза на българските журналисти. Има награди за поезия и журналистика.

Ива Николова е родена на 21 април 1958 г. в град Нова Загора, България. Завършва Националната математическа гимназия „Иван Гюзелев“ в Габрово, след което и специалност Поезия в Литературния институт „Максим Горки“ в Москва, а по-късно специализира Чешки език и литература в Прага.

Работила е като редактор и журналист в редица литературни издания и вестници, между които вестниците „Новинар“, „Политика“, Монитор.

Тя е автор на книгите „Стихове с молив, подострен опасно“, „Смъртта на синята мечта“, „Извън рамката. Портрети“.

loading...

През април 2010 г. е кандидат за кмет от Синята коалиция, на частичните местни избори в Габрово.

През 2011 г. Ива Николова става директор на NBT.

През 2014 г. журналистката става известна със скандалното напускане на телевизия ТВ7, където обявява в ефир намеренията си да напусне предаването „Гореща точка“ заради недоволството си от отказите на известни политици да гостуват в нейното предаване.

От 2010 г. Николова започва да пише за сочения като клюкарски уеб сайт „Разкрития“, където се занимава основно със сензационни скандали около известни български публични личности.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!