Паметникът на Стефан Стамболов в София

Паметникът на Стефан Стамболов се намира на мястото, където е съсечен от безпощадните убийци. Монументът е изграден през юли 1995 година по инициатива на национален клуб „Стефан Стамболов“, като автори са Иван Славов и Александър Стефанов, които символично са изобразили смъртта на видния български деец и общественик, чрез разцепената на две глава.

Върху постамента са поставени плоча с информация и подписа на бележития държавник, подпис положен под толкова много закони, заповеди и ред други документи, с които е модернизирана България, че всеки един от нас трябва да го познава.

Днес паметникът на Стефан Стамболов е място, където можем да се преклоним пред големия българин и да си припомним колко важно е винаги да защитаваме Родината си и интересите на собствения си, наш български народ.

Източник: opoznai.bg

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!