На 5 декември е родена певицата Нели Петкова!

Честит рожден ден пожелаваме днес на певицата Нели Петкова!

Нели Петкова е българска певица, бивш вокал на „Ку-Ку бенд“. Родена е в Карлово на 5 декември 1983 г. Започва да се занимава с музика от 6-годишна възраст.

За семейството ѝ любими са народните песни от Странджанската и Тракийската фолклорни области, които тя изпълнява и днес. На 13 години Петкова кандидатства и е приета в СМУ „Филип Кутев“ в Котел. Там учи пет години, а след това продължава висшето си образование в СУ „Климент Охридски“, във факултета по начална училищна педагогика с профил народно пеене.

През 2004 г. дебютира в Българското национално радио и записва с оркестъра за народна музика четири свои песни. Същата година взема участие в конкурса „Аз пея в Ку-Ку бенд“ в „Шоуто на Слави“ и го печели, в резултат на което Слави Трифонов я прави част от „Ку-Ку бенд“. С този екип записва различни песни като дуетът със Слави „Само мен“ и „Това е“, соловата песен „Не ме търси“, дуетната песен с друга участничка от конкурса Любена Нинова „Пясъчна душа“.

loading...

Най-новата ѝ песен се казва „Един въпрос“. На 25 юли 2011 година в медиите излиза информация, че Нели Петкова е напуснала екипа на Седем-осми и „Ку-Ку бенд“. Заедно с това излиза и новата ѝ песен „Lucky one“.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.