На 21-ви ноември отбелязваме Световният ден на приветливостта!

На 21-ви ноември се отбелязва Световният ден на приветливостта или World Hello Day.

Възниква през 1973 година, като кампания против избухналия военен конфликт между Израел и Египет.

Целта на този своеобразен празник на учтивостта е, поздравявайки се един друг, да изпратим съобщение на световните лидери, че конфликтите е по-добре да се разрешават чрез комуникация, а не посредством сила. За да се включиш в празнуването – просто кажи „Здравей“ на поне десет души днес. И така по схемата „предай нататък“

Една обикновена дума, превърнала се в рутина, а толкова много смисъл и послание носи в себе си. Усилието да изречеш „здравей“ е минимално, а позитивността, която ще предадеш – огромна.

В забързаното ежедневие, в динамиката на прашния свят, често забравяме, че малките неща, обикновените жестове са онези, които могат да дадат на нас и на околните много. Могат дори да спасят.

loading...

Дарете усмивка, кажете “ Здравей!“

Източник: club50plus.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.