На 12 октомври 1966 г. е родена българската певица Сашка Васева!

Честит рожден ден казваме днес на Сашка Васева!

Сашка Васева, псевдоним на Александра Асенова-Бакърджиева, е българска поп-фолк певица. Една от първите изпълнителки на този жанр в България.

Сашка Васева е родена на 12 октомври 1966 г. в Ресилово. Завършила е „Музикална педагогика“ в Югозападния университет в Благоевград. Не е потомствен музикант. Майка ѝ работи като магазинер, а баща ѝ е артелчик. Тя от малка мечтае да стане актриса. Идол ѝ е Роми Шнайдер.

Кариерата ѝ започва през 1994 г. и е свързана с фестивала „Пирин фолк“. На тази сцена години наред тя е сред най-желаните, аплодирани и награждавани певци. От този фестивал през 1995 г. тръгва хитът ѝ „Не мога да те забравя, Георги“.

През пролетта на 1996 г. в зала 1 на НДК е организиран концерт-конкурс за изпълнител и хит на 1995 г. на „Звездата на Фолк панаир“ (телевизионно предаване по Канал 1). Зрителите избират за звезда на годината Сашка Васева с хита ѝ „Не мога да те забравя, Георги“.

loading...

През втората половина на 90-те Сашка Васева печели все повече почитатели. Заради откровеността и отзивчивостта си става любимка не само на народа, но и на журналистите в медиите. Дупнишката Мадона дава много интервюта. Много критици твърдят, че именно Сашка Васева, наред с Мустафа Чаушев и Тони Дачева, поставя началото на поп-фолка като жанр в страната.

Известно време е водила вечерно шоу. Занимава се и със собствен бизнес. През 2009 г. е участник в танцовото реалити шоу на Нова телевизия „ВИП Денс“.

През 2016 г. заявява в телевизионно предаване на bTV, че се отрича от името си и е подала молба в съда за това. Иска да се нарича Александра Бакърджиева – фамилия по мъж. Заявява още, че не желае повече да бъде знаменитост, срамува се от кариерата си на фолк певица и иска да бъде забравена.

През септември 2017 г. участва във VIP Brother.

Сашка Васева е омъжена за Христо Бакърджиев, от 2000 г. Те имат син и дъщеря – Христо-Никола и Христина-Елена.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!