На 10 април 1989 г. се състои премиерата на българския филм „Адио, Рио“

На 10 април 1989 г. се състои премиерата на българския филм „Адио, Рио“

„Адио, Рио“ е български игрален филм (комедия, ужаси) от 1989 година на режисьора Иван Андонов, по сценарий на Марко Стойчев. Оператор е Красимир Костов. Музиката във филма е композирана от Кирил Маричков.

Сюжет:

Арх. Стоев спечелва конкурс за проект в Рио де Жанейро. Всичко върви добре, докато той не разбира, че директорът му ще замине вместо негов способен колега. Измъчван от угризения как да постъпи и подтикван от жена си да избере пътуването вместо да се откаже, той най-накрая склонява. Връщайки се у дома, върху колата му пада един труп. Каквито и опити да прави, не може да се отърве от този труп. Постепенно архитектът разбира, че и други хора имат същия проблем. Оказва се, че това е трупът на някогашната им чиста съвест и всеки се сдобива с него, когато започне да лъже или отстъпва от принципите и истината.

loading...

Във филма участват актьорите: Филип Трифонов, Ваня Цветкова, Петър Попйорданов, Никола Рударов, Георги Мамалев, Катя Чукова, Анани Явашев, Павел Попандов, Георги Русев и други.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!