На днешната дата е роден футболистът Тодор Симов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на футболиста Тодор Симов!

Тодор Симов е български футболист, нападател. Тодор Любомиров Симов е роден на 26 януари 1985 г. в София. Висок е 187 см и тежи 78 кг.

Юноша на Левски (София). Играл е за Левски, Розанезе (Италия), Черно море, Видима-Раковски, Берое, Локомотив (Мездра), Пирин (Бл). В „А“ група има 64 мача и 13 гола. Финалист за купата на страната през 2006 г. с Черно море, вицешампион с Левски през 2004 г. От есента на 2006 г. играе за Берое.

Има 10 мача за младежкия национален отбор и 4 гола. Кариерата му минава още през отборите на Локомотив Мездра, Спортист Своге и Пирин Благоевград.

След краткия си престой в Пирин, той слага край на футболната си кариера. От лятото на 2012 г., Тодор Симов е треньор в школата на Левски София.

loading...

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!