Легендата за богинята котка Бастет в Странджа

Гробница на египетската богиня-котка Бастет, лобно място на извънземни, генен материал от атланти, сведения за произхода на човечеството, революционни познания за Земята и Космоса – каквито и тайни да са били заровени в археологическия комплекс в местността Мишкова нива и в пещерата в подножието на връх Голямо Градище в Странджа, те привличат и днес като магнит всеки, който е чувал дори и частица от многобройните легенди за мистичната планина.

Една от тях разказва, че когато дошло време египетските богове да напуснат Земята, дъщерята на най-главния измежду тях Амон Ра – Баст (или Бастет, както я знаем днес), решила против волята на баща си да остане сред хората. Никой, дори и тези от най-близкото й обкръжение не подозирали за тайната й – тя носела в себе си дете от човек.
За да спечели време, Бастет позволила на змия да я ухапе и да пусне в кръвта й парализираща отрова. Така симулирала смъртта си. През нощта няколко верни робини отмъкнали тялото с носилка и го откарали до брега на Средиземно море, където ги чакал кораб. С него малката групичка прекосила още две морета, докато влезе в Черно море през Босфора. Целта на опасното и дълго приключение била свещена земя, която често се явявала в сънищата на богинята.

Странджа… Там било писано на Бастет да роди бебето си и да умре. Освен божествената кръв, която тя ни оставила в наследство, обаче покровителката на плодородието, танците, музиката и радостта скрила в планината познания (кодирани в кристал или написани върху пергаменти, легендата, достигнала до наши дни, има различни вариации), за които човечеството още не било готово – истината за неговия произход.

Дали пък точно това не са търсили учените по време на първата експедиция за издирване на гроба на Бастет през 1981 г.?

loading...

Историята на богинята достигнала до Людмила Живкова, която лично събрала екип от археолози и историци и издействала разрешение да започнат проучване в района. Къде точно да търсят пък ги насочила една древна карта на иманяр от Малко Търново.

Че в тази част на Странджа има сензационни находки потвърдила пред Людмила Живкова и българската пророчица баба Ванга. Тя обаче предупредила, че още е рано те да видят бял свят. И още – всеки, дръзнал да копае около гроба на Бастет, ще го застигне зла участ.

В Малко Търново хората и до ден днешен са убедени, че това е точно така. Казват, че мъжът, предал картата, починал от инфаркт, след като в милицията го задържали за разпит, откъде е взел безценния артефакт.

Мистериозна смърт застигнала и две местни овчарчета, които от любопитство решили да ровят около свещенното място. Единият от археолозите, участвали в експедицията, е бил съден за злоупотреби с антични находки и пратен за 20 години в затвор. Така и не доживял да види свобода. Смърт при странни обстоятелства споходила и останалите му колеги. На дълъг живот се „радвал“ само един, който обаче не участвал в разкопаването на гроба.

Това са суеверия, историята не се гради върху клюки, а върху доказателства, категорични са в местния исторически музей в Малко Търново.

Източник: desant.net

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.