Днес е роден българския рок музикант Валери Славчев!

Честит рожден ден пожелаваме на Валери Славчев!

Валери Славчев е български рок музикант, композитор, вокалист, китарист, автор на текстове, автор на маслена живопис (живописец) и фронтмен на група „Хоризонт“.

Роден е в София на 19 май 1970 г. Завършва техникум по дървообработване и вътрешна архитектура и клас по радиотехника и електроника.

През 1984 г. като ученик в 121-во училище „Лилия Карастоянова“ („Георги Измирлиев“) създава група „Хоризонт“, в която първоначално свирят негови съученици, а в следващите няколко години групата оформя и окончателния си състав. Първата му сценична изява е на 22 юни 1985 г. с „Хоризонт“.

loading...

Групата е една от известните ученически формации в този период. Следва 5-годишна пауза поради отбиване на военна служба на нейните членове, които през 1994 г. подновяват своята дейност. С нея в периода 1994 – 2014 г. В. Славчев има 3000 концерта като фронтмен на групата и записи на 4 албума – „Нарисувай“ (1996), „Нежно“ (2003), „Откривам злато“ (2007) и „Прекалено любопитни“ (2014). С група „Хоризонт“ той изпява и записва първата българска кавър версия – „До последен дъх“ (1994).

Успоредно с изявите си в „Хоризонт“ Валери Славчев има издадени 2 самостоятелни госпъл албума – „Ще устоим на студения вятър“ (1993) и „Покажи ми“ (1996).

През 1995 г. е издадена неговата стихосбирка „В зеленото има поляни“.

Известно време се занимава с иконопис. Автор е и на над 200 картини с маслена живопис, като голяма част от тях са в колекциите на хора, живеещи в над 20 държави по света.

През 2015 г. участва със своя първи и неиздаван роман „Няма време, трябва да се обичаме“ в телевизионния проект на БНТ „Ръкописът“, като е сред финалистите участвали в него.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!