Днес е роден българският футболист Илиян Мицански!

Честит рожден ден пожелаваме днес на футболиста Илиян Мицански!

Илиян Мицански е български футболист, нападател.

Илиян Емилов Мицански е роден на 20 декември 1985 г. в Сандански. Висок е 182 см и тежи 77 кг. Син е на бившия футболист Емил Мицански. Играе в Славия (София).

Играл е за Македонска слава (по-късно преименуван на Пирин 1922) и полските отбори Амика (Вронки), след което Амика се обединява с Лех Познан (там играе от юли до август 2006) и през септември е преотстъпен на Корона (Киелце). Има 10 мача за младежкия национален отбор. През сезон 2009-10 Мицански в 28 мача отбелязва 14 гола и се нарежда на второ място сред реализаторите в полското първенство. На 18 юни 2010 г. подписва 4-годишен договор с немския Кайзерслаутерн.

loading...

През пролетта на сезон 2011-2012 играе под наем във ФШФ Франкфурт. Още при дебюта си срещу отбора на Дуисбург бележи два гола. Изиграва 15 срещи и бележи 9 гола. През пролетта на следващия сезон преминава под наем в отбора на Инголщат04. Отново бележи при дебюта си срещу отбора на Падерборн. Завърша сезона със 7 изиграни мача и 1 гол.

През лятото на 2013 подписва договор с втородивизионния Карлсруе СК. След 1 г. без професионален клуб Мицански подписва със Славия (София) на 28 септември 2018 г.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.