Днес е родена певицата Мариана Попова!

Честит рожден ден пожелаваме днес на певицата Мариана Попова!

Мариана Попова е българска поп-певица, известна с участието си на Евровизия, в журито на „Гласът на България“ и престоя ѝ в къщата на „Vip Brother Bulgaria 2012″.

Мариана Николова Попова e родена на 6 юни 1978 г. в София. От 1989 до 1991 г. се занимава с народно пеене и народни танци. Завършва гимназия „Филип Станиславов“. Следва поп и джаз пеене в Нов български университет.

От 1996 до 2000 г. е вокал на „Кокомания“, нашумели най-вече с песента „Ти не дойде“. През 2001 г. побеждава в обявения от „Шоуто на Слави“ конкурс за беквокалистки, но остава на работа там само три дни. По-късно печели конкурс за водещи в „БГ радио“, а после — в предаването „Пиано бар „Нощни птици“ по БНТ.

Мариана Попова е една от петте поп-певици, номинирани за наградите на телевизия „ММ“, заедно с Лили Иванова, Белослава, Мария Илиева и Тони.

loading...

На 18 май 2006 г. представя България на Евровизия в Атина с песента си „Let Me Cry“, но не успява да се класира за финала, а остава на 17 място в полуфинала.

Взима участие в благотворителната инициатива на БТВ – Великолепната шесторка в дует с баскетболния треньор Тити Папазов, като печели най-голяма подкрепа на гласуването за любимец на публиката.

През 2008 г. издава дебютния си албум „New Religion“, в който са включени 11 песни. Между тях има кавър на песента на Паша Христова „Остани“, латино-песен с Орлин Горанов с участието на испанския барабанист Пабло Круз, както и баладата „Let me cry“. Влючени са различни етноси: пее фадо, има дует с Миро от Каризма, в който той пее на иврит, а тя – на английски.

През 2009 г. отново взима участие в конкурса на българската Евровизия с парчето си „Crazy“, но не събира достатъчно гласове.

През 2011 г. издава дуетен албум със заглавие „Предай нататък“, в който са включени 11 песни (девет дуетни и две със сборни формации).

Три от дуетните песни на Мариана са с Орлин Горанов – „Чуй ме“, изпълнена за първи път на церемонията на Годишните музикални награди на БГ радио през 2009 г., като в албума е включена и англо–италианска версия на „Чуй ме“ – „Can You Hear Me“, в която Мариана пее на английски, а Орлин Горанов – на италиански. Песента е по музика на Красимир Гюлмезов. Мариана е автор на българския текст, а английският и италианският вариант са на Владимир Михайлов и Даная Цанкарска.

Песента „Целувай ме дълго” сбъдва една мечта на Мариана – да изпълява песен, написана от Стефан Димитров, в дует с Васил Найденов. В албума са включени още „Замълчи, замълчи”, дует с Дони, „Kadosh“ – с Миро, „Губя те” – с Искрен Пецов и „So High“ – с Васил Петров.

В албума „Предай нататък” са и две песни, изпълнени от сборни формации – „Помощ, обичам те!” и коледната „Бяла звезда” с участието на Мария Илиева, Нина Николина, Орлин Павлов, Любо, Графа, Наско от Б.Т.Р., Дони, Нети, Виктория Керин и Поп Корн.

2011 г. – Мариана Попова става част от треньорския щаб в лятното шоу на bTV „Гласът на България“ заедно с Миро, Ивана и Кирил Маричков, където печели Стелияна Христова от нейния отбор.

На 17 септември 2012 г. Мариана влиза в къщата на „Vip Brother Bulgaria“ и излиза на 5 ноември същата година. Вътре любимият ѝ Ханес Перфлер ѝ предлага брак, тя се съгласява.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!