Днес е родена певицата Вики Терзийска!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Вики Терзийска!

Виктория Терзийска, по-известна и като Вики Терзийска, е вокал на българската поп и рок музикална група Мастило. Тя е автор на всички текстове на песните в групата.

Вики Терзийска е родена на 3 май 1979 г. в град Исперих, в семейство на юристи. Завършва Английската езикова гимназия в Разград, а по-късно и „Журналистика“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ „Св. Климент Охридски“.

Терзийска е вокалист и текстописец на всички песни на група „Мастило“. Кариерата ѝ започва с кратко участие в група „Спринт“ през 1998 г. През 1999 г. тя се превръща в лицето на току-що създадената поп група „Мастило“. Заедно издават три албума с авторски песни – „Iгуана“ (2001 г.), „Репетиция“ (2004 г.) и „Ела до мен“ (2006 г.). През 2005 г. Виктория излиза на една сцена с Джо Кокър и Натали Имбрулия, a през 2006 г. е специален гост заедно с Руслана на Международния музикален фестивал в Ейлат, Израел. През 2013 г. излиза нов сингъл на групата – „Спираш ми дъха“.

Освен за група Мастило, Виктория пише текстове и за други български изпълнители.

loading...

Водеща на тв класацията „Форте – Българският Топ 100“ по Канал 1.

Участва в телевизионното шоу Fort Boyard, излъчвано по bTV през 2009 г.

Терзийска е водеща на първия сезон на музикалния формат „Гласът на България“ заедно с Мартен Роберто по bTV през 2011 година.

Наричана от публиката „Момичето с кафевите очи“ или още „Вики от Мастило“, през 2012 г. тя участва в българския драматичен сериал с криминални елементи „Къде е Маги?“. В сериала е второстепенна героиня, изпълнявайки ролята на разследващия полицай Полина Павлова, партньор на Андрей Чернев.

През пролетта на 2013 година е треньор във втория сезон на музикалния формат „Гласът на България“.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!