Варненското златно съкровище говори за култура преди шумерската

Когато казваме че, че шумерите създали първото писмо (4000­ – 3000 г. пр. Хр.), нанасяйки върху неизпечени глинени плочки знаци с определен смисъл в прочутата библиотека в Ниневия, не сме съвсем точни.

Преди тях по нашите земи е възникнало пиктографско и руническо писмо ­ – печатът от Караново, надписано керамично съдче от Градешница. Шумерските знания при прокарване на напоителни системи, уменията им в корабоплаването, изискващо навигационни уреди, за всичко това, вероятно, е имало предшественици от „култура Варна“.

Трима български изследователи – ­ д-р Хр. Смоленов, математик и философ, Хр. Михайлов ­ – художник и скулптор, и Владимир Божилов ­ – астрофизик, представиха научно аргументирана разработка, отнасяща се до Варненското златно съкровище. Те са на мнение, че зашифрованото в артефактите от варненския некропол е, може би, съхранено познание от т.нар. допотопна (преди потопа) Черноморска Атлантида. Освен скъпоценните предмети (над 1500 на брой), изработени от най-старото самородно 23-каратово злато или от срещащата се и в естествено състояние – сплав „електрон“ ­ злато и сребро, намерените артефакти свидетелстват, че именно по днешните наши земи, преди тракийската и гръцката, преди шумерската и египетската култура, е съществувала „култура Варна“ около 6000 г.пр. Хр. Просветените люде от тази цивилизация са закодирали в златни предмети две важни константи на геометрията: числото „фи“(число на „златното сечение“) и числото „пи“ (3,14). Те са „скрити“ в линейните съотношения, стриктно спазвани при изработката на две плоски златни фигури, изобразяващи бичета.

Между откритото в „култура Варна“ са и златен бумеранг ­ – предмет-оръжие, приемано досега за уникално само за Австралия, и изображение на свастика, която символизирала култа към Слънцето, какъвто обществото, населявало земите около Варна, изповядвало ­ – затова и златото навлязло масово в неговия свят.

Д-р Хр. Смоленов пише: „От Варненската цивилизация започва процес, разпрострял се на североизток от Таримската долина в Китай, на югоизток до Шумер и на юг до Египет.“

loading...

Нагледно представяне разшифровката на две фигури от Варненското златно съкровище

Мариана АНГЕЛОВА

Източник: tretavazrast.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.