Повод за гордост ! Българинът Васил Наков от Гоце Делчев постъпил юнашки

Повод за гордост ! Българинът Васил Наков от Гоце Делчев постъпил юнашки


Васил Наков от Гоце Делчев е предотвратил въоражен грабеж в Лондон, съобщи приятелят му Борис Анзов. Българинът е обезвредил нападател с пистолет в мол. За смелата си постъпка е награден с две грамоти от Община Гринуич – Лондон. Очаква се да получи и медал от полицията, след като прикючи делото срещу нападателя в мола.
Ето какво разказва Васко за екшъна в Лондон:

„Вечерта към 20.30 часа влязох в един мол, за да си напазарувам. Не бяха минали и 20 минути, когато чух женски писък. Обърнах се и видях мъж с качулка, който беше насочил пистолет към касиерката. Нареди й да му даде оборота. Приближих се бавно, без да ме забележи, и с три бързи реакции го обезвредих. Свалих го на земята по очи и изкрещях да повикат полиция.

Касиерката се обади и униформените пристигнаха след около 15-20 минути. Първо влязоха въоръжените полицаи. След като видя, че няма друг съучастник, влезе и криминална полиция.

Три дни по-късно ме извикаха на разпит. Тогава разбрах, че пистолетът е бил газов, преправен на боен. Нападателят обаче е имал и нож. Два месеца след случилото се получих покана от кмета на Община Гринуич да отида на 23 март 2017 да ме наградят.”
Източник: marica.bgВасил Наков от Гоце Делчев

Ние от patrioti.net бихме добавили, че това момче е от гоцеделчевският край, момче македонче дето се казва, а що е маке, все е юнак !Васил Наков от Гоце Делчев


Макар и шеговито ние се прекланяме пред постъпката на този Българин, който е прославил името на България и днес в община Гринуич в Англия всички знаят, че Българите са смели, храбри и достойни хора, които винаги биха се притекли на помощ на всеки !
Да кажем браво днес на един смел Българин и нека направи достояние неговата смела постъпка !

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.