Кой е по-велик – средната администрация или създателят на България хан Аспарух?

Кой е по-велик - средната администрация или създателят на България хан Аспарух?


Господата Марио Трайков и Стоян Янчев правят предложение през 2015 г. до Министерски Съвет на Република България за изграждане на паметник на „Хан Аспарух” в центъра на град София !

Има готов идеен проект, който е приложен !
От Министерски Съвет на кабинета Борисов 2 предложението е изпратено до министерство на културата !

Министерство на културата в лицето на зам. министър доцент Петрунова изразява становище, че трябва да има решение на столичен общински съвет за изграждане на паметника, схема по чл. 57 от ЗУТ за разполагане на паметник, инвестиционен проект и макет в подходящ мащаб!

Всички тези материали се внасят в министерството на културата за разглеждане от СЕСИИ!

Съгласно чл.14 от закона за културното наследство министърът на културата съгласува проекти за изграждане на паметници в урбанизирани територии !

loading...

Тук виждаме как изпълнителната власт си прехвърля отговорност с общинската власт ! Или казано по народному „царят дава, а пъдарят не дава“! Поради горните причини уважаеми дами и господа читатели, в страните уважаващи себе си като САЩ, РФ, Казахстан, Франция, Германия, Италия, Унгария и много други държави има изградени паметници и монументи на своите основатели или водещи фигури в тяхната държавност!

Но за съжаление в Булгаристан видяхме прехвърляне на топката от една институция на друга и ето защо в София или в Плиска, или във Велико Търново и Преслав няма изграден паметник на основателят на Българската държава Хан Аспарух!
Накратко казано Хенрик Сенкевич е и у нас: „Кво Вадис Домини къде си тръгнал Господи“!

Глас народен, глас Божи или пустиня за най-голямо съжаление е предложението на Марио Трайков и Стоян Янчев си остава в „Пустинята“!

Вижте още от:patrioti.net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.