На 8 февруари е роден българският актьор Камен Асенов!

Камен Светославов Асенов (роден на 8 февруари 1980 г.) е български куклен и озвучаващ актьор

От 1998 г. живее в София, а преди това в град Левски. През 2002 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност Актьорско майсторство за куклен театър в класа на професор Румен Рачев.

След завършването си работи две години във Варненския куклен театър. От 2004 г. е в Столичен куклен театър. Участва в постановки като „Питър Пан“, „Малкият принц“, „В лунната стая“, „Обувки за щастие“, „Грозното пате“, „Български народни приказки и песни“, „Любопитното слонче“, „Приказка за елфи“, „Вампирова булка“, „Младият принц и истината“ и „Авеню Q“. Снимал се е в сериалите „Кафе пауза“, „Тя и той“ и „Стъклен дом“.

Асенов е по-известен с озвучаване на филми, сериали и анимации. Започва да се занимава с дублаж през 2006 г. Първият сериал, за който дава гласа си, е австралийският „Сноуи Ривър: Сага за Макгрегър“ за bTV. Озвучава и известни американски сериали като „Матлок“, „Да, мило“ (от първи до четвърти сезон), „Грозната Бети“, „Скандално“, „Щитът“ (дублаж на bTV) и „Светкавицата“.

loading...

Дава гласа си и за хитови анимационни сериали като „Аниманиаци“, „Войната на зверовете“ (дублаж на Арс Диджитал Студио), „Лабораторията на Декстър“ (дублаж на Медия линк), „Лигата на справедливостта“, „Малките титани“, „Легионът на супергероите“, „Междузвездни войни: Войната на клонингите“ и други. Също така често изпълнява и певческата част в дублажите.

През 2016 г. Асенов озвучава Боди Рук в „Rogue One: История от Междузвездни войни“. Той е един от първите игрални филми, пуснати в българските кина с дублаж, успоредно със субтитрираната версия.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!