На 6 май е роден българският волейболист Георги Вълов!

Георги Вълов е български волейболист, посрещач. Роден е на 6 май 1979 г. в Луковит. Играе за националния отбор на България в продължение на 5 години.

Георги Вълов участва във финалите на световна лига в Испания през 2003 и 2004 години. Световен първенец на военните игри в Канада от 2004 г. Играл е в отбори като Ботев (Луковит), Фенербахче, ЗираатБанк, Арчелик — Турция; Нова — Русия; Джоя Дел Коле — Италия; ЦСКА – София; Аих-доб /Австрия/

Висок е 200 см, 92 кг, отскок със засилка – 345 см, за блок – 335 см.

През последната си година в отбора на ЦСКА взема участие в Шампионската лига, достига до финал и печели купата на България.

loading...

През сезон 2010-11 състезателя подписва контракт с австрииският първенец Aich-Dob Posoinica и участва във вътрешно европейската лига MEVZA, заедно с друг бивш национален състезател Петър Кирчев.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!