На 30 ноември 1991 г. е роден българският футболист Пламен Илиев!

Пламен Илиев e български футболист, вратар на румънския клуб Астра (Гюргево). През 2010 е избран за най-прогресиращ български млад футболист.

Роден е на 30 ноември 1991 година в град Ботевград. Започва кариерата си в юношеските формации на местния Балкан. През 2006 е закупен от Видима Раковски. Три години след това пробива в първия тим на клуба от Севлиево и става титуляр. През 2010 година става един от най-младите вратари в историята на българския футбол, който играе титуляр за тима на ПФК Видима-Раковски (Севлиево) в А ПФГ. През януари 2010 година получава повиквателна за младежкия национален тим на България. С добрите си изяви Илиев попада в сферата на Левски и Литекс. Избран е за най-прогресиращ млад футболист на 2010 година и през декември е привлечен в Левски за сумата от 95 000 евро. Официално е представен на 10 януари 2011 година, като взима фланелка с номер 23.

Пламен прави официалния си дебют за Левски срещу Локомотив (София), в мач спечелен с 2-0, игран на 6 март 2011 година. На 6 април в мач срещу Литекс за купата на България спасява една дузпа, но Левски отпада. След добрите си изяви, собственикът на „сините“ Тодор Батков обещава да вдигне заплатата му с 50%

След поредица от слаби мачове в края на Март 2012 ръководството на клуба освобождава Николай Костов от поста старши треньор и връща Ясен Петров до края на сезона. Капитанската лента е предадена от Христо Йовов на Пламен Илиев, който дебютира с нея при равенството с Локомотив (София) на 8 април в своя мач номер 36 за ‘сините’ в българския елит. Той играе във всичките 30 мача за сезона. На 29 май 2012 дебютира за мъжкият национален отбор на България в контрола с Турция.

loading...

На 14 септември удължава договора си до 2016. Добрите му изяви на вратата на Левски предизвикват интерес от отбори като Генк, Чарлтън Атлетик и Лил ОСК. На 4 юни 2013 е титуляр за националният отбор на България в контрола с Казахстан.

През сезон 2013/14, след няколко слаби мача, Илиев е оставен резерва, а за титуляр е привлечен Горан Блажевич. След като треньорът Славиша Йоканович напуска поста си, Пламен Илиев отново е титуляр под рамката на вратата.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!