На 3 юли е роден българският актьор Владимир Зомбори!

Владимир Зомбори е български актьор. Роден е на 3 юли 1988 г. в Пловдив. Учи сценография в Професионална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. През 2011 г. завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ в класа на проф. д-р Атанас Атанасов.

От 2011 играе и в Малък градски театър „Зад канала“. Играе ролята на Методи Иванов (учител по философия в училището) в уеб- сериала „Следвай ме“.

Владимир Зомбори започва кариерата си в озвучаването около 2010 – 2011 г., а първата му работа е в ролята на Шадоу Проув в „Бакуган: Бойци в действие“.

Той озвучава Уолтър в „Мъпетите“,Нод в „Тайната на горските пазители“, Антонио Перес в „Аз, проклетникът 2“ и Очилатия в „Смърфовете: Забравеното селце“.

loading...

Също така има роли в безброй анимационни и игрални сериали, измежду които Джак Спайсър в „Шаолински двубои“, Хенри Харт/Опасното хлапе в „Опасния Хенри“, Даниъл в „Мистериите на Хънтър Стрийт“ и Луи в „Патешки истории (сериал, 2017)“.

Филмография:

  • Христо в „Дъвка за балончета“ (2017)
  • Тишо в „Миграцията на паламуда“ (2012)
  • Стоилко във „Воевода“ (2016)

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!