На 29 ноември 1971 г. е роден автомобилният състезател Стойко Вълчев!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Стойко Вълчев! 

Стойко Вълчев е български автомобилен състезател, навигатор. Двукратен шампион на България и победител в Рали България за 2008 година, като навигатор на пилота Крум Дончев, с автомобил Пежо 207 S2000, на Приста Ойл Рали Тим.

Роден е на 29 ноември 1971 година в София. Завършва СПТУ по Автотранспорт „Н. Ботушев“.

Стойко Вълчев започва да се занимава с автомобилизъм още през 1988 г. като помощник механик във ВИФ на Вл. Илиев. След военната служба започва работа в „Химимпорт“, там е 4 години главен механик на Борислав Димитров, а по-късно и 2 години като негов навигатор, като имат спечелена републиканска титла през 1995 г.

loading...

Малко по-късно става част от тандема с пилота Георги Дончев, а след приключване на състезателната му кариера и на неговия син Крум Дончев.

Стойко Вълчев е навигатор на Крум Дончев от 2004 г. През същата година са шампиони на България с автомобил Пежо 306 МАКСИ.

През 2005 г. завършват на трето място в генералното класиране на Републиканския шампионат и на първо място за купата на Южна Европа с автомобил Субару Импреза WRX STI.

В началото на 2007 година, заменят своето Субару с Мицубиши Лансер Ево9.

През 2008 г. са победители в най-престижносто състезание в страната – Рали България, а през септември същата година, тандема спечели и „Рали Сърбия“.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!