На 29 април е роден българският журналист Владимир Береану!

Владимир Береану е български журналист, дългогодишен водещ, най-познат като водещ на публицистичното предаване „Частен случай“ по БНТ.

Носител на специалната награда от международния фестивал за детективски филми и телевизионни програми „Закон и общество“ в Москва.

Владимир Береану е роден на 29 април 1954 година. Баща му е румънец, а майка му е българка. През 1980 година придобива българско гражданство. Береану завършва математическия факултет на Софийския университет, но работи като преводач и по-късно като журналист. През 1991 г. издава в съавторство книга за убийството на Георги Марков През 2018 г. Береану издава мемоарна книга.

Шампион по бридж, с оранжев колан по джудо, владее 7 езика.

loading...

През 1997 г. се жени за актрисата Лазара Златарева, по-популярна като „кака Лара“, с която има дъщеря – Бернарда Береану. Кумове са семейството на Стефан Софиянски. Към края на 2010 г. двамата се развеждат..

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!