На 28 март е роден българският певец Панайот Панайотов!

Панайот Панайотов е български поп певец и композитор.

Панайот Панайотов е роден в град Айтос на 28 март 1951 г. През 1976 г. завършва Естрадния отдел на музикалната академия при Стефан Атанасов. След това започва да пее на различни конкурси като „Интерталант“ – 1974, „Шлагерфестивал“ и други, докато се стига до 1979 г., когато печели голямата награда на „Златният Орфей“ и съответно награда от фестивала в Сочи „Червеният карамфил“. На следващата година отново печели „Златният Орфей“ с песента „Бащината къща“ (по музика на Ангел Заберски).

През 1981 г. „Балкантон“ издава първата му дългосвиреща плоча – „Обич“.

Започва да работи с група „Лира“ през 1980-те години. Ходи по турнета в Русия, Куба, Унгария, Турция, Полша и други страни. След 1989 г. влиза в „Рива саунд“ и прави дуети с Росица Кирилова. Двамата заедно печелят през 1993 г. наградата на журито и публиката от фестивала в Битоля „Интерфест“. През 2009 г. песента му „Магдалена“ печели първа награда от конкурса „София пее“.

loading...

От 2009 г. Панайот Панайотов е „Почетен гражданин на Сливен“.

През 2011 г. музикална компания „БГ Къмпани“ издава юбилейния албум на певеца „Песен моя“, включващ песни с имена за жени и любов.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!