На 24 април е роден българският певец Дани Левън!

Danny Levan (на български: Дани Левън), роден в Бургас, България на 24 април като Даниел Русев е български поп, денс и хаус певец и автор.

Баща му е българин, а майка му гъркиня. Осъществил е много проекти в България и чужбина.

Започва кариерата си с рожденото си име, впоследствие се представя с настоящия си псевдоним „Danny Levan“.

През 2008 г. създава първата си авторска песен, озаглавена „Нещо ново“.

loading...

Същата година излизат и песните: „Дали можем“, „Розови дни“ и „Искам от теб“– дуетна песен с Лео.

През 2009 г. заедно с композитора Мартин Биолчев, Danny прави песента „Влей се в мен“, чийто текст отново е негово дело.

„Влей се в мен“ представя на живо в националната телевизия BTV в комедииното предаване „Комиците“.

В края на 2009 година снима 2 клипа, като сам режисира снимките към видеоклиповете на песните „Нещо ново“ и „Влей се в мен“, които официално се разпространяват през 2010 година.

Следват много концерти, участия в телевизионни и радио шоу програми.

В периода от 2011 до 2013 година прекъсва музикалната си кариера.

23 октомври 2011 По покана от лидера на политическа партия „СЕК“ Danny Levan приема поканата и става кандидат за общински съветник за кметските избори на община Бургас 2011

В същия период от 2011 до 2013 година получава предложения за договори от български и чужди музикални компании и лейбъли, но не приема никое от тях.

През 2013 година създава по свой текст песента „Body Shaker“ заедно с Bate Pesho. Тя носи номинация за дебют на първите музикални награди на националната музикална телевизия BOX TV. Видеото на клипа се снима от режисьора Павлин Иванов – Bashmotion и излиза същата година през месец август.

През 2014 година DJ Diass пише песен за него, озаглавена „Losing track of time“, която се издава от Crossworld Records Лондон за цял свят.

След месец отново по негови текстове, заедно с DJ Gabriel Slick, създава албума „Patterns“, който включва 5 песни и 2 ремикса. Албумът излиза за цял свят отново под шапката на английския лейбъл от Лондон „Crossworld Records“. Песента „Patterns“ е сингъл на албума. За България се задържа 7 седмици на първо място в класацията топ 40 на „Alpha Radio“.

На честотите на „Alpha Radio“ сигалът „Patterns“ се превръща в най-излъчваната песен за 2014 година по данни на радиостанцията.

В същото време Levan създава и ново EP с музикалните продуценти The Moochers от Италия. Албумът е озаглавен „Scars of Love“ (на български: Белези от любов), като съдържа 3 песни и 1 ремикс, отново по текстове на изпълнителят.

„Scars of Love“ се издава от King Street Records – лейбъл от Ню Йорк.

Сингълът „Шанс за любовта“ по музика на Светлин Къслев ака Starlight излиза на 14 февруари 2014 година в дует с Nells. Видеото към песента е дело на режисьора Александър Молов.

В този период получава запитване от гръцката певица Marina Sazi за кавър на неговата песен „Body Shaker“.

Впоследствие екипът на певицата прави покана към него, песента да се направи в дует. През май същата година те снимат заедно клип на „Body Shaker“. Песента и клипът се разпространяват от Universal Music Group директно във VEVO, и в над 25 страни в света.

Получава предложение за договор от Universal Music Group –Minos EMI, което приема и през юни 2014 година подписва договор с музикалната компания.

1 декември 2014 излиза първият самостоятелен сингъл „Don`t say goodbye“ на Danny Levan с музикалния гигант Universal Music Group – Minos EMI. Видеото е качено от музикалния гигант с премиера във „VEVO“, след три месеца работата по проекта.

На 10 декември 2014 Danny Levan получава награда за „Поп изпълнител на Годината“ на годишни награди за мода, стил и шоубизнес, определени от медиите за 2014 година, който се проведоха за пети пореден път в морската столица – Варна.

На 07.06.2016 представя дуетнотото си песен с попфолк певицата, Анелия – „В моя ум“ . Клипа е заснет в турския курорт Алания. Режисьор на видеото е Павлин Иванов. Дуета се издава от музикална компания Пайнер.

15.05.2018 г. Излиза видео клипа към сингъла „Нека го направим“. Песента е по музика на Даниел Ганев, и по текст на Danny Levan. Клипа е зансет в родния град на певеца – Бургас. Клипа се издава от музикалният лейбъл: Facing The Sun

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!