На 18 септември е роден българският музикант Иван Милев!

Честит рожден ден на рок легендата Вачо Бъндарака!

Иван Милев, наричан също Вачо Бъндарака или Малкия Бъндарак, е български рок музикант от най-ранния период на тази музика в България. Роден е на 18 септември 1944 г. в София.

Заедно с брат си Димитър Милев (Бънди) основават първата рок група, носеща името на английския представител в Съюзническата тристранна комисия в България след 9 септември 1944 г. лорд Бънди – „Бъндараците“.

В състава са още съученикът на Вачо, Кирил Маричков – (бас, вокали) и приятелят им от махалата Петър Цанков – (ударни), Панайот Михайлов – (ударни, 1963). Името на състава идва от прякора на Димитър Милев – „Бънди“, който заедно с брат си Иван организира групата.

В началото оборудването е примитивно, но голямото желание и ентусиазмът компенсират всички трудности. Репертоарът им се състои от песни и пиеси на „Енималс“, „Сърчърс“, „Шедоус“. Първите изяви са по забави и балове (слаботоковия завод „Ворошилов“, Художествената академия и др.), концерт в Студентския дом на културата.

loading...

До 1965 г. групата осъществява концертни турнета с Георги Минчев, записи в радиото (между тях е и първата песен на Кирил Маричков – „Разходка“). Поради несъгласието на братята да правят авторска музика, през 1966 г. групата се разпада. След разпадането на групата Иван Милев престава да се занимава професионално с музика.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!