На 13 януари 1933 г. е родена Княгиня Мария Луиза Българска!

Княгиня Мария Луиза или Мария Луиза Борисова Сакскобургготска е родена на 13 януари 1933 г.

Тя е българска княгиня, дъщеря на цар Борис III и царица Йоанна. Тя е от рода Сакскобургготски. Неин кръстник е държавникът Александър Малинов. След проведения през 1946 г. референдум против монархията, по време на Съветската окупация на Царство България, тя е принудена да напусне България заедно с майка си и брат си Симеон II.

Мария Луиза живее със семейството си в град Медисън в щата Ню Джърси в САЩ. Член е на борда на Американския университет в Благоевград.

Мария Луиза се омъжва на 14 февруари 1957 г. в замъка Аморбах, Оденвалд за Карл Владимир Ернст Хайнрих, принц на Лайнинген. На 20 февруари 1957 г. се провежда и религиозен ритуал в руска православна църква в Кан, Франция. Ражда му двама сина:

  • Карл Борис Франк Ларкварт (р. 1960 г.)
  • Херман (р. 1963 г.)

Развежда се с принц Карл Владимир през 1968 г. Година по-късно се омъжва за поляка Бронислав Хробок, от когото има дъщеря и син:

loading...
  • Александра Надежда (р. 1970)
  • Павел Аластер Антони (р. 1972)

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!