На днешния ден е роден журналистът Йордан Матеев!

Йордан Матеев е икономически журналист и блогър. Роден е  на 14 юни 1970 г.

Главен редактор е на Forbes България, а от март 2013 г. е и изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия, което обединява повечето от най-големите търговски вериги в България. От 2016 г. е член на Управителния съвет на КРИБ.

Магистър е по „Финанси“ в УНСС, София. Работил е като репортер в предаването на БНТ „Плюс-минус“ (1994 – 1997 г.), водещ на „Студио икономика“ в ТВ „Ден“ (2001 – 2002 г.), икономически редактор във в-к „Капитал“ (2003 – 2007 г.), водещ на „Бизнеспул“ по радио „Нова Европа“ (2004 г.), главен редактор на българските издания на The Economist (2007 – 2008 г.).

Член е на Управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация от 2006 г. до 2014 г.

loading...

Пише основно за макроикономика, икономическа политика, бюджет, данъци, пазари и реформите в публичната сфера – образование, здравеопазване, администрация, пенсионна система, социална система и бизнес среда.

Ментор е по програмата „Заедно в час“ 2012/2013 г.

По убеждения Йордан Матеев е либертарианец. Привърженик е на икономическата свобода – свободните пазари, малката държава, ниските данъци и липсата на бюрокрация. През 2004 г. беше един от 100-те икономисти, които изпратиха отворено писмо до министъра на финансите за въвеждане на подоходен плосък данък от 10%. В блога си „Икономика на всичко“ пише за всичко – от любов до политика, но от икономическа гледна точка.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!