На днешния ден е роден българският футболист Еньо Кръстовчев!

Еньо Кръстовчев е български футболист, нападател, играещ в Марек (Дупница). Еньо Емилов Кръстовчев е роден на 7 февруари 1984 г. в Дупница. Висок е 187 см и тежи 73 кг. Има 12 мача и 2 гола за младежкия национален отбор. Поради високия си ръст играе много добре с глава.

В състава на Левски преминава през зимния трансферен прозорец на 2008 г. за сумата от 70 000 лева (35 000 евро), подписвайки за 2.5 години На 2 март 2008 г. в дебютния си мач вкарва гол, който се оказва и победен за победата над Вихрен с 1:0. На 12 март 2008 г. влиза като резерва в 1/4-финала срещу Литекс, загубен от Левски с дузпи 4:3. Еньо Кръстовчев, въпреки че излиза на обезболяващи инжекции, успява да вкара дузпата си.

На 9 април 2008 г. в мача срещу вече бившия си отбор Марек вкарва 4 гола, изпуска и дузпа. На 10 май във вечното дерби срещу ЦСКА открива резултата в 43та минута, с което за трети път вкарва във вратата на „червените“ през цялата си кариера. Мачът завършва 1:1, а предишните два пъти, когато Еньо Кръстовчев успява да се разпише във вратата на ЦСКА са с екипа на Марек при победата с 1:0 на 16 май 2007 г. Тази победа на теория и практика, осигурява титлата на Левски за сезон 2006 – 2007. Второто му попадение пада на 3 ноември 2007 г. при загуба с 1:3 в Дупница. На 17 май 2008 г. – краят на сезон 2007 – 2008 в мач срещу Славия пред празни трибуни Еньо Кръстовчев вкарва 7-мото си попадение с екипа на „сините“ и 9то за сезона – това му отрежда място в Топ 10 при голмайсторите.

Сезон 2008 – 2009 започва доста лошо за Еньо Кръстовчев. Едва изиграл 4 мача Еньо получава тежка контузия, в мача при дублиращите отбори срещу Локомотив (Мездра) (1:1), която го извади от терените до края на сезона. Диагнозата е скъсани предни кръстни връзки и засегнат менискус

loading...

В началото на сезон 2009 – 2010 Еньо Кръстовчев бива пренебрегнат от тогавашния треньор на Левски Емил Велев и е пратен във втория отбор на Левски. Стига се и до вариант Еньо да премине в Славия, но сделката пропада и така нападателя остава при „сините“. След доста изиграни мачове за дубъла на Левски и смяната на Ратко Достанич Еньо започна постепенно да се налага в състава, но като резерва за сметка на Георги Христов. В първият кръг на първенството открива резултата и открива голоавата сметка на себе се и на отбора за новия сезон в „А“ група. Той бележи още в 5тата минута срещу Ботев (Пловдив). Мачът в крайна сметка завършва с разгромното 5:0. От този мач насам Еньо играе предимно за резервния тим.

След като дълго време Еньо Кръстовчев игра в дубъла на Левски и при смяната на треньорският пост, Еньо бе върнат в игра при първия отбор под ръководството на Георги Иванов – Гонзо. В мач от 10тия кръг на шампионата срещу Спортист (Своге) Кръстовчев влиза като резерва и бележи победния гол в 86тата минута за 2:3. В следващият кръг Еньо Кръстовчев започва като титуляр срещу тима на Локомотив (Мездра) и отново бележи, а крайният резултат е 3:1 в полза на Левски. Влиза и като резерва на мястото на Христо Йовов и в срещата от Лига Европа срещу Ред Бул Залцбург загубена нещастно с 0:1. В поредният шампионатен кръг срещу Пирин започва като титуляр и изиграва силен мач, отчитайки се с греда и гол в края, който подпечатва победата на Левски с 0:2

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!