На днешния ден е роден българският комик и продуцент Венцислав Мартинов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Венцислав Мартинов!

Венцислав Мартинов е български хуморист-имитатор, режисьор и продуцент, автор на текстове за поп песни и телевизионни сценарии.

Венцислав Николаев Мартинов е роден на 9 януари 1959 г. в град София.

Завършил е ВИИ „Карл Маркс“, специалност „счетоводна отчетност“, и Института за театър, музика и кинематография „Николай Черкасов“ (Санкт Петербург, Русия), специалност „естрадна и телевизионна режисура“. Отбил военната си служба в Ансамбъла на строителни войски при ГУСВ в София като хуморист-имитатор. Като продуцент създава серия от хумористични албуми и телевизионни предавания „Усмивките на Венци“, включваща най-популярните български народни хумористи. Автор е на много текстове за поп песни, изпълнявани от дует „Ритон“, Мими Иванова и Развигор Попов, Богдан Томов, Георги Христов, Нели Рангелова, Васил Петров, Деян и Бойко Неделчеви, група Трик, Катя Близнакова, Райко Кирилов, Руми Бисерова, Диана Дафова и др.

loading...

Понастоящем е ръководител и режисьор на артистичната трупа „Комеди клуб“, гастролираща с хумористично-музикални концертни спектакли за възрастни и деца.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!