На днешния ден е роден Буги Барабата!

Днес си спомняме за Буги Барабата!

Буги Барабата (творчески псевдоним на Марио Събев) е български блус-музикант. Роден е на 24 декември 1960 г. в град София.

По професия Барабата е пилот, има дълъг стаж като такъв, от които 18 в БГА „Балкан“. Отраснал е в софийския квартал Коньовица. Неженен.

Основател е на „Бараби Блус Бенд“ и автор на всичките песни в шестте албума на групата: „Песни от гаража“, „Лоши времена“, „Срещу вятъра“, „18 карата кал“, „Без право на обжалване“ и „Бесните кучета на блуса“. Съавтор на хита на Васко Кръпката – „Няма бира“. За Георги Минчев е написал песента „Равносметка“.

loading...

Понастоящем е бил водещ в радио „Z-Rock“ на сутрешния блок „Буги тайм“ и вечерния „Нека бъде рок“. Почива на 21.07.2019 година.

Поклон пред паметта му!

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!