На днешния ден е роден актьорът Краси Радков!

Честит рожден ден пожелаваме днес на актьора Краси Радков!

Краси Радков е български комедиен актьор.

Красимир Радков е роден на 24 април 1971 г. във Враца, където завършва езикова гимназия с испански език.

Първите си стъпки в театъра прави в младежката театрална група „ТЕМП.

loading...

Дипломира се във ВИТИЗ през 1994 г. в класа по актьорско майсторство за куклен театър на проф. Николина Георгиева.

От 1995 до 2000 г. работи в Драматичния театър – Враца, а от 2000 – в Сатиричния театър „Алеко Константинов“. Има над 30 роли с две номинации за Аскеер.

През 2003 г. участва във филма от САЩ – „Аз съм Дейвид“ на режисьора Пол Фейг.

От 2004 г. работи в „Шоуто на Слави“ и в театър Мелпомена.

В „Шоуто на Слави“ Радков прави много скечове както на измислени герои, така и на съществуващи личности. Играе еднакво добре и мъжки и женски роли.

През 2012 е член на журито на „България търси талант“.

Краси Радков става много популярен с комедийната продукция „Павета“, както и в известният български сериал „Морска сол“ с второстепенна роля като мутрата Чико.

Сред актьорските превъплъщения на Радков в „Шоуто на Слави“ са:

  • Футболистът Гацо Бацов от Бацова махала е сатиричен образ на футболист или просто човек от народа, често появяващ се в шоуто, за да коментира актуални събития от футбола. Гацо говори на врачански диалект. „Смисълът на живота“ според Гацо Бацов е киселото „зейе“, „сиреньето“, „пиеньето и яденьето“ като цяло и „сгодните женици“. Гацо Бацов заявява, че е играл в отборите: Бацова Махала, Депортиво Лисичери, Левски, Челси, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, както и за българския национален отбор.
    Сред популярните изрази на Гацо Бацов са: „Жик так, баце!“, „Ми къ а мислиш ти таа работа?“, „Нема ли кръв, нема фал, я така играем!“, „Къде отиваш ти може би, на работа едва ли не?“.
  • Професор Хулиган Кучков („Абе Аланколу…“) – сатиричен образ на проф. Юлиан Вучков и воденото от него предаване „Размисли и страсти“
  • Рапърът Цеко Сифоня – сатиричен обобщителен образ на рапърите в България, също говори на врачански диалект. Големият му хит е песента „Егати пича“, а неговият съперник е рапърът МС Фараона (в ролята Любомир Нейков).

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!