На днешния ден е роден актьорът Иван Дервишев!

Иван Дервишев е български актьор, роден на 1 май 1942 г. Кукловод е в Общинския куклен театър в Монтана от 1970 г. През 1971 – 1972 г. е актьор в Драматичен театър „Драгомир Асенов“, Монтана. Работи още в Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Габрово, Димитровградския драматичен театър Димитровград, Драматично-куклен театър Враца, Държавен куклен театър Търговище и Драматичен Театър „Димитър Димов“ гр. Кърджали.

Незабравими са участията на Иван Дервишев във филмите от златната плеяда на българското кино между 1970 и 1990 година: “На чисто”, “Мечтател”, “Апостолите”, “Звезди в косите, сълзи в очите”, “Всички и никой”, “Чуй петела”, “Бедният Лука”, “Къщата”, “Илюзия”, “Царска пиеса”, “Орисия”, “Не се сърди, човече”, “Разводи, разводи”, “Козелът”.

Иван Дервишев умира на 4 октомври 2012 г. в Кърджали.

Източник: wikipedia.org

loading...


Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!