На днешната дата 17 септември е роден писателят Алекс Болдин!

Сашко Димитров Александров (с литературен псевдоним Алекс Болдин) е български  писател, роден на 17 септември 1948 г. във Враца.

Алекс Болдин живее в родния си град. По професия е електроинженер. Има интереси в областта на: уеб дизайна, електронните ремонти, туризма, и особено музиката. Първият си разказ написва в далечната 1973 г. – на фантастична тема.

Алекс Болдин е автор на четири сборника с разкази: „Мечтата на Моцарт“ – 2001 г., „Океан от щастие“ – 2003 г., „Нощен полет за Дакар“ – 2005 г. и “В тишината на есенната мъгла” – 2008 г., оформени от самия него и публикувани като електронни издания, и на сборника с разкази „Слънчогледи” – 2008, издаден от Арт клуб „Херос” Стара Загора.

Създател е на литературните сайтове „Български разкази“ и “Разказите”, където е публикувана и основната част от творчеството му.

Негови разкази са публикувани в българските литературни портали „ЛитерНет“ и „Буквите“, литературните сайтове „Откровения“, „Сандхи“, „Щъркел“ и „Книги-Нюз“ както и в чикагския български електронен новинар Euro Chicago.

loading...

В сайта на родния му град „Visit Vratza“ за неговото творчество е отделено специално място.

Алекс Болдин умира внезапно от инфаркт на 30 ноември 2017 г. в родния си град.

Източник: literaturensviat.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!