На днешната дата умира доц. д-р Панайот Узунов!

Панайот Узунов е роден на 8 октомври 1957 г. в Плевен.

Полковник инж. доц. д-р Панайот Узунов е бивш декан на факултет „Авиационен“, Национален военен университет „Васил Левски“ и преподавател по дисциплините „Аеродинамика и динамика на полета“, „Устойчивост и управляемост на летателните апарати“ и „Безопасност на полетите“.

Панайот Узунов завършва средно образование в Математическа гимназия „Гео Милев“ в града. Висше образование (магистърска степен) получава през 1980 г., когато завършва ВВВУ „Г. Бенковски“, Долна Митрополия по специалност „Експлоатация и ремонт на летателните апарати“.

Докторска степен защитава през 1997 г. по дисциплината „Динамика, управление и балистика на летателните апарати“. През 1989 г. успешно преминава докторантура по същата специалност, като получава степен „доктор на науките“ от Специализирания научен съвет в София.

Панайот Узунов е бил главен асистент, заместник-ръководител, ръководител и доцент в катедра „Аеродинамика и динамика на полета“ във факултет „Авиационен“ на НВУ, а през 2004 г. става декан на факултета. Преподава дисциплините „Аеродинамика и динамика на полета“, „Устойчивост и управляемост на летателните апарати“ и „Безопасност на полетите“.

loading...

Автор е на повече от 50 научни статии, доклад, учебници и учебно-методически пособия по теми, свързани с авиацията.

Панайот Узунов почива на 17 септември 2009 г.

Поклон пред паметта му!

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!