На днешната дата рожден ден празнува писателят Владо Даверов!

Честит рожден ден на Владо Даверов!

Владимир Георгиев Даверов е български писател и сценарист. Роден на 27.08.1948 г. в Плевен. Завършва немската гимназия в Ловеч, а след това немска филология в Софийския университет.

Автор е на множество книги с разкази и новели. Голяма популярност придобиват романите му „Вчера“, „Кенеди“, „Възторжен и див“, „Ангели небесни“, „Животът на другите“, „Господин директорът на пристанището“, „Праймтайм“. По негови сценарии са заснети единадесет игрални филми, между които „Царска пиеса“, „Живот до поискване“, „Вчера“, „Суламит“.

Владо Даверов е продуцент и на тв сериалите „Дунав мост“ и „Хайка за вълци“, както и редактор на нашумялата поредица „Свидетели на времето“. Скандалните романи на тъй наречения от медиите „писател на мутрите“ Георги Стоев видяха бял свят именно под редакцията на Владо Даверов.

Владо Даверов печели няколко награди:

loading...
  • Награда „Южна пролет“
  • „Златен ланец“ на вестник Труд
  • Първа награда на Московския филмов фестивал
  • Гранд при — Сан Ремо,
  • Награда на публиката на фестивала „Златната роза“
  • Награда за най-добър сценарий на СФД.

Източник: book.store.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!