На днешната дата е роден футболистът Благой Георгиев!

Честит рожден ден пожелаваме днес на футболиста Благой Георгиев!

Благой Георгиев е бивш български футболист, полузащитник.

Благой Жорев Георгиев е роден на 21 декември 1981 г. в София. Започва футболната си кариера в отбора на ПФК Славия където играе до 2004. С този отбор (до август 2004) е изиграл 168 мача в „А“ група и е вкарал 45 гола.

Дългогодишен капитан на Славия София, който през 2005 преминава под наем в испанския Депортиво Алавес, а след това в сръбския гранд Цървена звезда, където за 32 мача вкарва 2 гола.

loading...

От лятото на 2007 г. е играч на МШФ Дуисбург, отбор от Германската Първа Бундеслига, след това той подписва с родния Славия София. На 5 януари 2009 става играч на руския Терек Грозни където е капитан.

На 19 декември 2012 г. подписва тригодишен договор с руският отбор на Амкар Перм.

Играе също в младежкия национален отбор по футбол, където има 16 участия и 11 голови попадения. В националния отбор е изиграл 50 мача. На 10 октомври 2011 Благой Георгиев оповестява, че напуска националния отбор.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.