На днешната дата е роден политологът Иван Кръстев!

Иван Кръстев е български политолог.

Иван Йотов Кръстев е роден на 1 януари 1965 г.в гр. Луковит. Завършва средното си образование в 114-та гимназия с преподаване на английски език в София, а след това висше „Философия“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 1991 г. специализира за една година в колежа „Сейнт Антъни“ на Оксфордския университет със стипендия на „Отворено общество“.

Председател е на Управителния съвет на Центъра за либерални стратегии и изследовател в Института по хуманитарни и социални науки във Виена (IWM Vienna). Основател и член на Европейския съвет за външна политика, член на борда на Фондация „Ерсте“. Той е в международния редакционен съвет на списанията „Europe’s World“, „Journal of Democracy“ и „Transit – Europäische Revue“.

Бил е изпълнителен директор на Международната комисия за Балканите, председателствана от бившия министър-председател на Италия Джулиано Амато. Бил е главен редактор на българското издание на списание „Foreign Policy“ (2005-2011).

loading...

Класиран е на 85-то в класацията на Foreign Policy на стоте най-влиятелни интелектуалци в света през 2008 г.

Автор е на десетки статии, публикувани в българската и чуждестранната преса. Последната му книга на български език е „Под линия“, изд. Факел, 2001. В съавторство с проф. Стивън Холмс завършва книга за политиката в Русия.

Източник:  wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!