На днешната дата е родена българската народна певица Даниела Стоичкова!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Даниела Стоичкова!

Даниела Стоичкова е българска народна певица – контраалт, изпълнителка на народни песни от Кюстендилския край, вокален педагог.

Даниела Милева Стоичкова е родена на 26 ноември 1973 г. в град София. От детска възраст наследява от родителите си любовта към фолклора и участва в самодейни групи и училищни хорове. По-късно завършва средното музикално училище „Филип Кутев“ гр. Котел, специалност „народно пеене“.

През 1993 г. работи в Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев“, а година по-късно става част от женския народен хор „Мистерията на българските гласове“, където пее.

От 1994 г. Даниела Стоичкова е част от „Ева Квартет“, отличавайки се със собствен стил и репертоар. Работи с много известни музиканти както в България, така и в Европа, Северна и Латинска Америка, Япония, Южна Корея, Китай и др. Представя българския песенен фолклор по целия свят.

loading...

Има многобройни участия и записи в радиа и телевизии. Преподавала е народно пеене в школа „Фолклорика“.

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!

Comments are closed.