На днешната дата е родена българската поетеса Валентина Атанасова!

Честит рожден ден на българската поетеса Валентина Атанасова!

Валентина Атанасова е съвременна българска поетеса. Тя е родена на 01 октомври 1951 г. в село Николаево, Плевенско. Публикувала е свои литературни творби в сп. “Пламък”, сп. “Читалище”, литературен алманах “Мизия”, алманах “Дружба”, вестниците “Словото днес”, “Новият Пулс” и др. Включена е в двутомната антология на българската женска поезия “Български поетеси” (Изд. “Еквус-Арт”, 1996). Член на Съюза на българските писатели и на Дружеството на плевенските писатели.

Валентина Атанасова е автор на книгите: “Неотменима среща” (1991), “Натежали тайни” (1992), “Мълчанието на тревите” (1993), “Знамение” (1997), “Проклятието на музите” (1998), “Речно огледало” (избрани стихове), “Къща от ветрове” (лирика), “Палавници” (стихове за деца), “Висоти и бездни” (лирика), “Молчание трав” (лирика, на руски език), “В прегръдката на Македония” (лирика), “Песенна река” (миниатюри), “Подмосковски поетични съзвездия” (2013, преводи от руски език).

Валентина Атанасова е носител на много национални отличия, на наградата на името на Рена Попова, на Дружеството на писателите – Плевен и на орден на името на Елена Слободенюк на Воскресенското поделение на Съюза на писателите на Русия. Работи като библиотекар в читалище “Ракитин” – гр. Плевен.

Източник: literaturensviat.com

loading...

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!