Костадин Везьов: Първият българин – световен първенец по нумизматика на NGC!

Костадин Везьов: Първият българин – световен първенец по нумизматика на NGC!


Костадин Везьов, който стана първият българин – световен първенец по нумизматика на NGC. С тази награда той завинаги записа името на България в историята на този вид световно колекционерство.

С тази негова награда той става и победителите в конкурса на Еврочикаго “Българско събитие на годината в САЩ” – 2020г. Костадин Везьов прослави България на най-високият нумизматичен форум измежду над 21 000 колекционери, той става първи не в една класация. За съжаление обаче неговата победа е едно от най-големите събития свързани с България за 2020 година, но не получи нужният обществен отзвук. Някак си премина като новина в Нумизматичната общност и толкова.

Малцина знаят обаче, че освен близо 20 сертификата за притежанието на монети с най-високото възможно удостоверено качество на български монети. Костадин Везьов с неговия патриотизъм прослави България. Костадин Везьов колекционира и сертифицира и Български банкноти.

Да кажем браво и да се гордеем с този Българин, който прослави нашата родина!

Костадин Везьов: Топ 10 на най-редките българки монети

loading...



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!