Васил Божков: Всеки светец е имал минало и всеки грешник има право на бъдеще

Васил Божков: Всеки светец е имал минало и всеки грешник има право на бъдеще


Васил Божков: Нима повечето светци, които почитаме не са претърпели личен катарзис и не са се променили? Нима хайдутите и борците за справедливост и свобода не са били така? Нима събитията не преобръщат съдбите ни, а с тях и ценностите ни?

Да ви напомня ли думите на Васил Левски „Ако е за Българско, то времето е в нас и ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме”. Нима във всяка една религия няма прошка за делата? Нима всеки в този живот не получава шанс да се промени и да изкупи своите грехове волни или неволни?

Васил Божков казва, че спасението на България е негова мисия и кауза като тази кауза трябва да бъде и наша, защото днес има кой да ни поведе, днес има кой да каже „стига толкова“.

Да си припомним думите на Николай Хайтов „Главата ми да отсекат, пак ще викам: „Да живее България!““ Явно Патриотизмът и родолюбието са презирани от всяка една власт. Но патриотизмът във всеки един от нас тече във вените ни.

Това е агрегатно състояние на духът. Да обичаш отечеството си не е престъпление, макар всеки да е преследван и репресиран заради това. Макар страхът да сковава душите ви бъдете смели, бъдете Българи и се борете срещу тези, които откраднаха животът ви! Борете се срещу тези, които искат децата ви да са роби тук или в чужбина. Борете се срещу националните предатели.

loading...

Никой нищо няма да занесе от земните си блага на онзи свят. Единственото, което ще отнесем със себе си е честа и достойнството си!

Да си ги върнем заедно честта и достойнството на целият Български народ, заедно!

Вижте още от:patrioti.net



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!