Днес рожден ден празнува българският историк-краевед Валентин Княжевич!

Честит рожден ден на Валентин Княжевич!

Валентин Княжевич е български историк-краевед и генеалог.

Валентин Тодоров Княжевич е роден на 1 септември 1957 година. Според него това е сакрална дата, защото според християнското летоброене тогава е създаден светът.

Семеен, с две деца. Работи като учител по физическо възпитание във II СОУ „Проф. Никола Маринов”. Има три висши образования: Начална педагогика, Физическо възпитание и спорт и има магистърска степен по история – „Античност и средновековие”.

Повече от 30 години се занимава с краеведска дейност. Има над 50 статии в местния печат и сп. „Генеология”. Автор е на книгите „История на скаутското движение в България” и „Книга за с. Дългач и неговите хора”. От 1997 г е в скаутското движение. Основател и скаут мастър на клуб „Герил войвода”, който за кратко време става един от водещите клубове в България. Член на УС та Българската скаутска организация.

loading...

През 1985 г. завършва курс за планински водачи и ръководител на екскурзионно-туристически групи. Един от основателите и деен участник в Патриотичен клуб „Възраждане”- гр. Търговище.

За клуб „Възраждане“ той казва:

“ За мен участието в клуб „Възраждане” е нещо много специално. Чрез него спомагаме за запазването на историческата памет, като възпроизвеждаме отделни събития от нашата история.“

Източник: gotargo.com

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!