Днес е роден футболистът Чавдар Атанасов!

Чавдар Атанасов Димитров е бивш български футболист, офанзивен полузащитник, служител на МВР с чин комисар.

След приключване на активна спортна кариера работи в Спортната асоциация на Министерство на вътрешните работи. От 2016 година е Директор на Центъра по бойна подготовка и спорт на МВР.

Роден е на 3 февруари 1973 г. във Враца.

Играл е за Ботев (Враца), Академик (Свищов), ЦСКА, Литекс, Септември, Левски (София), Локомотив (Пловдив), Беласица, Вихър (Горубляне) и за полицейския национален отбор.

Шампион на България през 2000 и 2001 с Левски (Сф), вицешампион през 1994 с ЦСКА, носител на купата на страната през 2000 г. с Левски (Сф). В евротурнирите има 7 мача и 1 гол (1 мач за Левски в КЕШ, 5 мача и 1 гол за Левски и 1 мач за ЦСКА в турнира за купата на УЕФА).

loading...

Отбелязва гол срещу Ювентус (1:1 на ст. „Деле Алпи“ в Торино). Съсобственик е на спортен комплекс в столичния квартал „Младост“-4

На 9 април 2010, Чавдар Атанасов е избран за председател (изпълняващ задължения на президент) на родния си клуб Ботев (Враца).

Източник: wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!