Днес е роден футболистът Николай Михайлов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на футболиста Николай Михайлов!

Николай Бориславов Михайлов, известен още като Ники Михайлов, е български футболист, вратар, национален състезател, играч на Левски (София). Роден е на 28 юни 1988 в София.

Избран за Футболист на годината на България за 2011 година, на церемония, проведена на 23 декември 2011 година.

През 2017 той изпада в трета дивизия на Турция и напуска отбора, защото в трета дивизия на Турция нямат право да играят чужденци.

loading...

Роден на 28 юни 1988 г. Юноша на Левски (София). Син е на бившия национален вратар и настоящ президент на БФС и член на изпълнителния комитет на УЕФА Борислав Михайлов и внук на бившия вратар на Левски Бисер Михайлов. Дебютира за Левски в последния кръг от шампионата за сезон 2004/05 на стадион Георги Аспарухов в мач, завършил 2:1 за Левски срещу Черно море. Избира да се състезава с номер 88 заради годината си на раждане.

На 15 септември 2005 дебютира в европейските турнири в мач от турнира за купата на УЕФА срещу френския Оксер. На 11 май 2006 дебютира за мъжкия национален отбор на България при загубата от Шотландия с 1:5 в Япония. За Левски Михайлов има 12 мача в първенството.

Върхът на кариерата му е като играч на ФК Твенте през 2011 г., когато е избран за „Вратар на годината в Холандия“ и „Футболист № 1 на България“.

През 2013 г. преминава в италианския клуб ФК Верона, откъдето е преотстъпен на турския клуб Мерсин. В последните 2 клуба не играе в официални мачове. Въпреки това треньорът на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев го включва като титуляр в мача с Норвегия от квалификациите за Европейско първенство на 13.10.2014 г. Николай Михайлов допуска грешка с гол и България губи мача с 1:2, което е повод за критики. За мача на България с Италия отново е титуляр, макар и да няма нито една записана минута на терена след загубата на Норвегия.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!