Днес е роден певецът Искрен Пецов!

Днес пожелаваме честит рожден ден на Искрен Пецов!

Искрен Петров Пецов, по-известен само като Искрен Пецов, е български поп певец.

Искрен Пецов е роден в град Русе в семейство на учители. Баща му, Петър Николов Пецов, е един от най-известните психолози в България, професор, доктор на науките, ректор на Югозападния университет, бивш министър на образованието. От 1973 г. живее в София.

От 1974 до 1981 г. Искрен Пецов играе в театъра на „Двореца на пионерите“ в София. Завършва 9-та френска езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин“ през 1982 г. Кандидатства във ВИТИЗ същата година. През 1990 г. завършва ВИИ „Карл Маркс“ – София.

През 1988 г. Искрен Пецов започва да записва за Националното радио и Балкантон. Досега има записани над 50 песни и снимани над 20 видеоклипа. От 1993 до 1999 г. работи в Дарик радио като водещ и продуцент. Първите му хитове „Изпращане“ и „Анна“ звучат в ефира на предаването „Казино 13“ по Дарик радио през 1993 година, както и в програмите на БНР. Водещ е и в Канал 1 на БНТ, Нова телевизия и 7 дни. Автор е на над 30 песни.

loading...

През 1996 г. Искрен Пецов основава група Латинопартизани, с която работи и до днес. Искрен и групата имат над 20 турнета с Водка 5, Програма Редукция, водка Градус, Булгартабак, Воден съвет и други.

Награди на Искрен Пецов:

Микеле Меркури – 1991 г. – 2-ро място за изпълнител
„Златният Орфей“ – 1993 г. – 1-ва награда за песен на Деян Неделчев – „Обич блян“
Поп-топ на Канал 1 – 1993 г. – Награда на публиката
Наградата на комплекс Албена на медийния фестивал за жива група-2003 г.
„Бургас и морето“ – 2007 г. – 2-ро място за песен на Александър Бръзицов – „Докато кажеш ах…“
„Златния арлекин“ – Плевен – 2008 г. – Първа награда.  

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!