Днес е роден господарят на ефира Димитър Рачков!

На днешния 18 септември рожден ден празнува един от най-обичаните съвременни актьори – Димитър Рачков.

Димитър Минков Рачков е български актьор и телевизионен водещ. Роден е на 18 септември 1972 година в град Бургас. Завършва НАТФИЗ през 1995 г. в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков.

Работил е в сливенския драматичен театър „Стефан Киров“, варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и в Малък градски театър „Зад канала“. От 1998 г. е част от трупата на Народния театър „Иван Вазов“.

На телевизионния екран добива популярност с участието си в Клуб НЛО в края на 90-те години, а в наши дни е познат като един от водещите на предаването „Господари на ефира“, както и на риалитито „Като две капки вода“. Участва и в няколко български филма.

Ето интересни факти за популярния български актьор:

loading...

Бъдещият актьор е геодезист… поне според специалността си в гимназията. Средното си образование завършва в ПГ по САГ ,,Кольо Фичето“ в Бургас.

Започва актьорската си кариера в сливенския драматичен театър, където работи от 1996 г. до 1998 г.

Първата му голяма награда в театъра идва през 1999 година. Тя е за най-добра мъжка роля за „Зидарите и попа“ на Театралните празници „Благоевград`99“.

Носител на награда „Аскеер“ 2000 за изгряваща звезда за ролята си „Самолетът беглец“.

Почетен гражданин на град Твърдица от 2013 г.

Има син – Димитър Рачков – младши от брака си със своята колежка Христина Апостолова.

Ние пожелаваме на Димитър Рачков честит рожден ден и много бъдещи успехи!

Източник: dnes.bg

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!