Днес е роден българският художник Росен Манчев!

Честит рожден ден на художника Росен Манчев!

Росен Манчев е български художник, роден на 24 септември 1966 г. в София.

През 1985 г. завършва ССХУ по Приложни изкуства специалност „Детски играчки“, а през 1993 г. – ВИИИ „Николай Павлович“ (Промишлен дизайн) специалност „Дизайн на детската среда“ с магистърска степен.

Като ученик от 11 клас в ССХУ по Приложни изкуства, започва да рисува за комикс списанието „Дъга“, сериалите „Преди много, много години…“ и „Ян Бибиян“.

Като водещ художник в Хемимонт Геймс – участва в екипа създал първата българска компютърна игра „Цар: Тежестта на короната“ (Tzar: The Burden of the Crown) — стратегия в реално време с фентъзи елементи 1999 г.(PC).

loading...

През 2001 Росен Манчев започва работа в Black Sea Studios и е водещ художник при направата на „Knights of Honor“ – компютърна игра в жанра стратегия в реално време 2004 г.(PC).

От 2004 до 2010 г. е арт директор в рекламна агенция „5th DEGREE“, а от 2011 г. – арт директор в Crytek Black Sea.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!