Днес е роден българският футболист Владимир Манчев!

Честит рожден ден на Владимир Манчев!

Владимир Манчев е бивш български футболист. Част е от титулярния състав на националите за Евро 2004.

Владимир Иванов Манчев е роден на 6 октомври 1977 г. в Пазарджик. Започва с футболната си кариера в родния си град Пазарджик, където играе за юношеските формации на ФК Хебър.

През 1996 е привлечен в юношеската формация на ЦСКА. Преотстъпен е на Спартак (Плевен) през лятото на същата година, където играе и един сезон в „А“ група.

През следващия сезон е част от състава на Янтра, а през пролетта на 1998 отново е част от Хебър, където е забелязан от Димитър Пенев и върнат в ПФК ЦСКА (София) през лятото на годината.

loading...

Манчев се включва се успешно в ЦСКА, където си партнира в атака с Димитър Бербатов, Любослав Пенев и Асен Букарев. За престоя си в ЦСКА Манчев вкарва 41 гола за 86 мача. През сезон 2001/02 на А група става голмайстор на България и печели приза Футболист на футболистите.

През лятото на 2002 е продаден на френския гранд Лил за 4,5 млн. лева. Нападателят се включва успешно във френския отбор, където остава до есента 2004 г., когато е продаден на испанския Леванте.

За два сезона с Леванте Манчев изиграва 60 мача и вкарва 20 гола, като успява да помогне на отбора си да се завърне в Примера дивисион.

През сезон 2006/07 той постепенно губи титулярното си място и през януари 2007 е преотстъпен на Реал Валядолид в Сегунда дивисион. Във Валядолид изиграва 17 мача и вкарва 6 гола, с което помага на отбора да спечели промоция за Първа дивизия През лятото на 2007 преминава в Селта Виго, където играе под ръководството на Христо Стоичков.

След като Стоичков напуска отбора, Манчев губи титулярната си позиция и впоследствие напуска тима. През пролетта на 2008 играе отново в Валядолид, а от 22 октомври 2008 се завръща в ЦСКА.

Само три дни след повторното завръщане в ЦСКА на 25 октомври 2008 г. допринася за победата на своя отбор с 2:1 срещу ПСФК Черноморец (Бургас) в домакинския мач от А ПФГ, като отбелязва и двата гола. В следващия кръг на А ПФГ напуска контузен в началото на първото полувреме в дербито с „Левски“.

След излекуваната контузия се завръща на терена в домакинския мач срещу „Литекс“ от 14-ия кръг на А ПФГ, игран на 23 ноември. ЦСКА побеждава с 2:0 като и двата гола са дело на Манчев. Получава злощастна контузия в последния 15-и кръг на полусезона срещу Локомотив Мездра (2:2 като основна заслуга и за двата гола има Манчев), която му попречва да играе до края на сезона.

Манчев се завръща във футбола през 2010/2011 година, като води предсезонна подготовка с отбора на Академик (София), но получава предложение от Локомотив (София) и подписва договор с железничарите за 3 години.

Владимир Манчев е:

  • Носител на Купа на България за 1999 с ЦСКА.
  • Вицешампион през 2000 и 2001 и бронзов медалист през 2002 г.
  • Участник на ЕВРО 04 в Португалия.
  • Носител на Купа на България за 2016 с ЦСКА ( като помощник-треньор)
  • Шампион на Югозападна „В“ група за 2015/2016 г. с ЦСКА (София) ( като помощник-треньор )

През зимната пауза на 2018 г. е назначен заедно с Христо Янев като скаут в ЦСКА. Помощник на временния треньор на ЦСКА, Христо Янев.

Източник: bg.wikipedia.org

Вижте повече на Patrioti Net – Патриотичният сайт на България!



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!