Днес е роден българският футболен треньор Венцислав Рангелов!

Честит рожден ден пожелаваме днес на Венцислав Рангелов!

Венцислав Рангелов е бивш български футболист, филантроп, спортен деятел и футболен треньор. Роден е на 27 май 1959 г. в София.

Началник е на служба „Контрол на общоопасните средства” в Столичната дирекция на вътрешните работи, дългогодишен наставник на Полицейския футболен тим на България, настоящ главен мениджър на „Сливнишки герой“, Сливница.

Под негово ръководство отборът на ФК „Сливнишки герой“ става шампион на ЮЗ „В“ АФГ, като получава право да се състезава от сезон 2011/2012 в професионалната „Б“ група.

loading...

Вицепрезидент е на Световната полицейска асоциация.

Под негово ръководство Полицейският национален футболен тим е носител на титлите: европейски шампион (1), световен полицейски вицешампион (3), трети на европейско първенство (1), балкански шампион (1), балкански вицешампион (1), републикански шампион (12).

Избиран е 5 пъти за треньор №1 на годината в СА-МВР, треньор №1 на гр. Сливница.

Като наставник на „Сливнишки герой“ се представя отлично в турнира за Купата на България, сезон 2009-2010, финалист да АФЛ на България в сезон 2014/2015.

В. Рангелов е познат също със своята благотворителност. Многократно е организирал събития за набиране на средства за домове за сираци, за деца на загинали служители на МВР.

През есента на 2015 година предлага дербито на ФК „Сливнишки герой“ с тима на ПФК ЦСКА (София) да се играе не в Сливница, а на ст. „Българска армия“, а средствата да бъдат предоставени на останалия без крак след инцидент Андрей Димитров, на когото са необходими 70 000 лв. за модулна протеза.

Най-сериозното и мащабно благотворително събитие, на което е организатор, е благотворителният концерт за набиране на средства за изграждане на парова централа за Дома за деца без родителски грижи в с. Доганово, който се провежда на 19 и 20 март 2016 г. в зала „Арена Армеец“ с участието на сръбските фолк певци Мирослав Илич и Шабан Шаулич.

През февруари 2019 година Рангелов отново съвместно с Мирослав Илич организират благотворителен концерт в Зала 1 на НДК, като целта е да се закупи скъпа медицинска апаратура за Клиниката по детска кардиология от Националният кардиологичен център в София.

Източник: wikipedia.org



Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.


Ако Ви харесва това, което правим, може да ни подкрепите:

Благодарим Ви и пазете завета на предците ни!